Fun Backyard Retreat

This backyard needed a new life and it needed to be integrated within the family dynamics. A fence cut of the natural flow to the backyard and a large heavy table blocked the way. I designed a large pergola to clean up the architectural line of the back elevation of the house. I used beautiful cast concrete columns finished in an oatmeal patina and natural honey ledge stone to bring warmth and a natural feel into the backyard. The dark stained wood of the pergola structure created a nice contrast to the house color and the stone. The patio floor is matched with large patterned colored cement. Stepped planters that create a line with the backyard stairs flow into the expanse of the lawn that is actually covered in fake grass. Another energy efficient feature is the LED landscape light. As a fun bonus, we built a fire pit for mellow summer nights making smores, or enjoying a relaxing break around the fire. The deliciously comfortable couches and rocking chairs were chosen by Karin Wittich Designs.

We are enjoying our backyard every day! (the owner)

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>